Hopp til innholdet

6 Drakter og klubb klær

KFUM Håndball

– hjemmedrakt  er hvit overdel og røde shorts (Hummel)

– bortedrakt er rød overdel og røde shorts (Hummel)

Draktene arves mellom lagene til de begynner med klister. Materialforvalter er ansvarlig for forvaltning av klubbens drakter.

Spillereglene sier følgende:

4.7 Samtlige utespillere på et lag skal bære like drakter. Disse draktene skal i farge og design tydelig skille seg fra draktene til det andre laget. Alle spillere som settes inn som målvakter, skal ha spilledrakt i lik farge, og fargen skal skille dem fra begge lags utespillere og motstanderens målvakter (17.3).

4.8 Spillerne skal ha synlige tall som er minst 20 cm høye på ryggen av trøyene og minst 10 cm på brystet. Det skal brukes tall mellom 1 og 99. En spiller som både opptrer som utespiller og målvakt, skal bære samme nummer i begge tilfeller. Fargen på tallene skal stå i klar kontrast til trøyens farge(r) og design.

Husk at målvakten skal være iført drakt som skiller seg ut fra motstanders og eget lags farge (gjelder ikke minihåndball hvor det ikke spilles med egen målvaktstrøye). Spesielt må lagledere i alle kamper på aktuelle nivå (10 år og eldre) merke seg hvilken farge egen målvakt og motstanderlag har, og sørge for å skifte / endre før kampstart ved draktkollisjoner.

Klubbklær skal bestilles gjennom klubbens samarbeidsparter – Intersport –  Kåfå shop

Klærne skal representere klubbens farger – rød eller svart og av klubbens merke – Hummel.